Tsjechische gulash

Hier horen eigenlijk knodels (of knedliky) bij, maar met aardappels of brood is het ook erg lekker. Trek voor het maken maar een middagje uit, hoe langer het vlees kan garen op het vuur hoe beter!

Voor 6 personen:
– 2kg uien
– 2 kg rundvlees (kunnen magere runderlappen zijn of stoofvlees wat je zelf lekkerder vind)
– zonnebloem- of olijfolie
– scheutje azijn
– liter water
– 4 theelepels zout
– 3 eetlepels zacht paprikapoeder
– 1 eetlepel scherp paprikapoeder (ik gooi er iets meer in voor een pittigere smaak)
– 1 theeleper cayennepeper (ik gooi er iets meer in voor een pittigere smaak)
– gemalen komijn naar smaak (1 eetlepel of meer)
– 5 teentjes knoflook, als het kleine teentjes zijn 6 of 7
– 2 eetlepels marjolein
– zwarte peper naar smaak

Ik neem zelf 2 pannen: 1 om uien en vlees in aan te bakken, 1 om het in samen te voegen en in te laten koken.

Uien in ringen snijden, vlees in blokjes.

Uien goudbruin bakken, in de grote pan doen. Vlees aanbakken en wanneer het niet meer rood is in de grote pan doen. Alle kruiden, azijn en 1 liter water toevoegen en minimaal 2,5 uur laten pruttelen. Als het klaar is kun je het naar smaak binden met wat maizena of meel.

Ter afwisseling kun je er nog bijvoorbeeld paprikareepjes of blokjes naar smaak aan toevoegen.

Op het bord doe ik er zelf nog een paar ringen rauwe ui overheen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.