Pompoensoep

Benodigdheden:
– 2 tenen knoflook
– 2 uien
– 2 tl kerrie
– pakje bacon
– 1,5 l. kipbouillon (fond kan ook gebruikt worden)
– 1 pompoen
– 1 a 2 aardappels
– 1 spaanse peper
– bieslook
– Crème fraîche
– Zout en peper

De pompoen wassen en in grote stukken snijden. De schil mag erop blijven, snijd wel lelijke plekken uit de schil. De aardappel schillen en in stukken snijden. Ui en knoflook in stukken snijden.

Bak de knoflook, ui, kerriepoeder en bacon in een soeppan. Voeg de kippenbouillon toe. Pompoen, pepertje en aardappel toevoegen en 20 minuten koken. De soep laten afkoelen en in de blender tot een glad geheel maken. Zout en peper naar smaak toevoegen. Serveren met crème fraîche en geknipt bieslook. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.