Harira

Benodigdheden:

– 450g lamsvlees
– 100g linzen
– 100g kikkererwten
– 1 rode ui
– 1 citroen
– 1 blikje tomatenpuree
– stukken tomaat (zelf gesneden of uit blik)
– 1 tl kaneel
– 1 tl komijn (of meer naar smaak)
– 1 tl cayennepeper
– 1 tl gemberpoeder
– 1 bos peterselie
– 1 bos koriander
– saffraan
– 1 rode peper
– 50 g boter
– 1 L water
– 1 el bloem
– peper en zout naar smaak

Het vlees in kleine blokjes van ongeveer 2 cm snijden. Kaneel, cayennepeper, gemberpoeder en komijn inwrijven. Even snel ombakken. Ui snipperen, koriander, peterselie en het pepertje erin. Tomatenpuree toevoegen, de linzen en kikkererwten toevoegen. Water erbij en even omroeren.

Tomaat in grove stukken en saffraan toevoegen. Het bloem met water mengen tot een papje en toevoegen. Nog even laten pruttelen. Serveren met citroensap en wat verse koriander. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.