Groene curry

Ingrediënten voor de currypasta:
15-19 groene chilipepers (klein, ongeveer 20-30 gram)
5-9 grotere groene pepers
1 tl grof zeezout
1 tl fijne laos (galanga)
1 el citroengras in ringetjes
0.5 tl kaffir limoenschil (of 1 a 2 kaffir limoenblaadjes)
1 tl fijne koriander
2 a 3 teentjes knoflook
2 a 3 sjalotjes
7 korrels peper
1el korianderzaad (geroosterd)
1 tl komijnzaad (geroosterd)
1 tl garnalenpasta (trassie)
beetje kokosmelk

Alternatief voor citroengras: Go-tan sereh lemongrass (klein potje met citroengras-saus).
Alternatief voor laos: gemberwortel.

Alle bovenstaande ingrediënten in de blender gooien en wachten tot het een mooi papje is.
Ingrediënten voor de curry kunnen variëren, ik maak de curry zelf vaak met vis of kip. Een curry met alleen groenten is ook erg lekker!

Het papje met de currypasta even aanbakken in een pan. Hierna de ingrediënten die je wilt gebruiken toevoegen (bijvoorbeeld kip, boontjes, paprika of groentenmix). Hierna giet ik meestal het restant van de kokosmelk bij de curry en wacht tot de ingrediënten gaar zijn (bij kip duurt dit meestal 15-20 min, bij groenten gaat het vaak wat sneller).

Serveren met rijst en/of naanbrood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.