Gele curry

Ingrediënten voor de gele currypasta:
0.5 stengel citroengras
1-2 gele (evt rode) pepers
2 sjalotjes
1 duimgroot stuk laos
3 tenen knoflook
1 tl gemalen koriander
1 tl mosterdzaad (of 1 tl mosterd)
0.25 tl verse nootmuskaat
3 el vissaus
0.5 tl kurkuma
1 el bruine suiker
2 koffir limoenblaadjes
het sap van een halve limoen
beetje kokosmelk (ik gebruik vaak een blik kokosmelk).

Alternatief voor citroengras: Go-tan sereh lemongrass (klein potje met citroengras-saus).
Alternatief voor laos: gemberwortel.
Alle bovenstaande ingrediënten in de blender gooien en wachten tot het een mooi papje is.

Ingrediënten voor de curry kunnen variëren, ik maak de curry zelf vaak met vis of kip. Een curry met alleen groente is ook erg lekker!

Het papje met de currypasta even aanbakken in een pan. Hierna de ingrediënten die je wilt gebruiken toevoegen (bijvoorbeeld kip, boontjes, paprika of groentenmix). Hierna giet ik meestal het restant van de kokosmelk bij de curry en wacht tot de ingrediënten gaar zijn (bij kip duurt dit meestal 15-20 min, bij groenten gaat het vaak wat sneller).

Serveren met rijst en/of naanbrood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.