Foccacia

Nodig voor 2 broden:

– 500g bloem
– 15g zout
– 15g honing of suiker
– 10g gedroogde gist
– 3 dl lauw water
– olijfolie
– rozemarijn
– zeezout
– knoflook

Doe de bloem, de gist en het zout in een mengkom. Roer de honing of suiker door het lauwe water en laat het oplossen in het water. Giet langzaam het water bij het bloem/gist/zoutmengsel en kneed tot het een glad deeg is (minimaal 5 minuten). Doe de bal deeg terug in een mengkom en doe hier huishoudfolie of een (schone) theedoek overheen. Laat 30 min staan op een warme en tochtvrije plek zodat het deeg kan rijzen.

Plet 4 a 5 teentjes knoflook met een goeie hoeveelheid rozemarijn. Doe dit in een bakje met goeie olijfolie en laat het intrekken.

Na 30 min haal je het deeg uit de mengkom en doe het op een bakplaat of bakpapier. Ik maak zelf altijd 2 broden van deze hoeveelheid deeg. De vorm hoort volgens mij rond te zijn, maar ovaal past hier beter in de oven 🙂 Maak hierna met je vingers deukjes in het deeg, bijna tot op de bodem. Verdeel de olie (en knoflook en rozemarijn!) over het brood en laat het 30 minuten intrekken.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Plaats het deeg in de oven en laat het 15 a 20 minuten bakken. Lekker met tonijnsalade, bij de maaltijd of gewoon ‘zo’.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.