Samsung GT-P1000 naar Android 4.4

Al een aantal jaren heb ik een Samsung GT-P1000 (7″) tablet in gebruik. De laatste ‘officiële’ update voor Android had me naar versie 2.3.6 gebracht. Omdat er al lang en breed veel nieuwere versies van Android uitgekomen zijn, liep ik tegen problemen aan bij het installeren en gebruiken van Apps.

Daarom heb ik besloten om te proberen om een nieuwere versie van Android te installeren. Dit houdt vaak wel in dat je de telefoon moet rooten en gebruik moet gaan maken van een custom rom. Mocht je ook een poging willen doen, weet dan dat het mogelijk is om de tablet te bricken als er wat mis gaat. Het volgen van deze stappen is dus geheel op eigen risico.

Ik heb uiteindelijk gekozen voor CyanogenMod.

Om te beginnen moet je de telefoon rooten. Hiervoor kun je een filmpje volgen op youtube. De bestanden kun je vinden op de volgende locatie:

Nadat je root toegang hebt kun je beginnen met de installatie van Android 4.4. Hiervoor heb je ook een aantal bestanden nodig, welke je op de SD-kaart in de tablet plaatst:

Hierna volg je wederom een youtube filmpje.

Alle filmpjes en bronnen komen van het Youtube kanaal van “Nick Diamond“. Hij heeft voor de liefhebber ook een Donate-mogelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.