Afscheid nemen bestaat wel

omtejanken.pngBeste Vodafone,

Weet je nog, zo’n vier jaar geleden? Het was niet helemaal gepland, ik had er eigenlijk ook geen rekening mee gehouden. Ik was verdrietig na wat vervelende ervaringen met jouw voorgangers. Ik kwam je tegen, jij pikte me op en we hebben het vanaf het begin echt heel erg leuk gehad samen.

Na twee jaar was ik toe aan wat afwisseling, maar we hebben samen gepraat en je wist me te overtuigen om te blijven. Je was lief voor me en ik kon je altijd bellen of mailen.

De laatste maanden is het steeds moeilijker om je te bereiken. In het begin nam je de telefoon nog wel op en sprak je geduldig tegen mij.  De laatste paar weken heb ik geprobeerd te bellen, te mailen, te facebooken… Vaak krijg ik geen verbinding, maar soms krijg ik je te pakken. Je belooft dat je me terugbelt. Na meer dan een week bel ik je dan maar opnieuw, om te vragen of je het misschien vergeten bent. En je belooft dat je me terugbelt…

Ik heb inmiddels via-via gehoord dat je misschien wel aan het daten bent met een andere vrouw. Er werd gefluisterd dat haar naam “4G” is en dat het al een tijdje speelt… En als ik er over nadenk, staat me bij dat wij vóór 4G nog een prima relatie hadden.

Ondertussen doe jij alsof er niets aan de hand is, alsof het allemaal mijn schuld is. Ik zou zelf niet goed bereikbaar zijn, er zou wat mis met míj zijn. Ik heb daarom even rondgevraagd en ik blijk helemaal niet de enige te zijn die moeite heeft om je te bereiken. En ondertussen probeer je nog steeds de schuld bij mij te leggen.

Ik ben laatst een van mijn exen tegen het lijf gelopen. We hebben gepraat en hij gaf aan dat er een boel veranderd is in zijn leven. Hij is actief op zoek gegaan naar oplossingen en life-hacks om positiever in het leven te komen staan. Hij is wel bereikbaar en wil zelfs zonder morren met mij mee naar het buitenland.

Ik heb daarom besloten om uit deze rode waas te stappen en overweeg het toch maar weer eens met mijn roze ex te proberen. Omdat ik erg blij ben dat hij zijn best heeft gedaan om te veranderen en ik denk dat hij daarom misschien wel een tweede kans verdient.

Hoe dan ook. Beste Vodafone, het is uit.

Groetjes, Elke.