Spiegel vervangen

Toen ik een tweedehands Passat kocht, bleek een van de spiegelglazen kapot te zijn. Het vervangen van een spiegelglas bij een Passat 3B5 is echter absoluut niet moeilijk.

De kapotte spiegel
De kapotte spiegel

Het is handig om een spiegelglas te bestellen voordat je begint. Door gebruik te maken van een website als Winparts of Mister Auto kun je op kenteken de juiste onderdelen zoeken. Je kunt natuurlijk ook even langs een automaterialen-winkel gaan. Er is in veel gevallen keuze tussen bijvoorbeeld onverwarmde en verwarmde spiegelglazen. Ik ben zelf voor een verwarm spiegelglas gegaan, omdat ik wist dat mijn ‘nieuwe’ Passat deze optie ook had.

Het oude spiegelglas kun je met een platkop-schroevendraaier loswrikken. Het is aan te raden om (bijvoorbeeld) wat schilderstape om de schroevendraaier heen te wikkelen, om eventuele extra schade te voorkomen. Ik werd tijdens het vervangen bijgestaan door een dikke spin, die zich bij het loswrikken voor het eerst liet zien.

IMG_20140802_084436

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je het glas eenmaal los hebt, kun je (als ze er zitten) de stekkertjes voor de verwarming van het glas loshalen. Nu heb je als het goed is een los (kapot) spiegelglas in de hand – gebruik de scherven voor een ‘kunstproject’, of doe zoals ik gedaan heb en gooi ‘m in de kliko.

Het nieuwe spiegelglas zet je in omgekeerde volgorde terug. Eventuele stekkertjes voor de verwarming aansluiten, spiegelglas in de houder drukken (ja, dit kan even gepriegel zijn maar vast is écht vast) en klaar.

'Wat een mooi nieuw spiegeltje!'
‘Wat een mooi nieuw spiegeltje!’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.